Bokförsäljning 

Titel: Bakom dolda ansikten

Författare: Charlotta Lena Andersson

Utgiven: 18 december 2013

Förlag: Vulkan

Språk: Svenska

Sidor: 431

 

Bakom dolda ansikten

 
 
 
 
 
 
 
 
Satirpolitisk kriminal thriller:
Bakom Dolda Ansikten,
Mjukpärm, 431 sidor.

Priserbjudande

Nu kan boken köpas direkt via min web bookshop som jag öppnat med smidiga betalningsmöjligheter och frakt.

Företags-och privatkunder kan även köpa signerad bok för 100 kr via kontoret. Slå en signal först via telefon eller sänd e-post! Begränsad upplaga. Annars finns boken bland annat hos, Bokus, Adlibris, CDON, Vulkan och kan t ex köpas här.

Den satirpolitiska kriminalthrillern, Bakom Dolda Ansikten, finns även att låna på Stockholms kungliga bibliotek, Uppsala universitetsbibliotek, Lunds universitetsbibliotek, Umeå universitetsbibliotek, Stadsbiblioteket i Göteborg samt  Stadsbiblioteket i Malmö.

Boken skrevs år 2013 under en tid av 8 månader inklusive en hel del korrekturläsning, ändringar och modifieringar samt vissa tryckeriförseningar. Den blev slutligen publicerad strax före jul samma år.

Det är en satirpolitisk kriminalthriller, vars berättelse utmärker sig av, att handlingen delvis utspelar sig på Internet. Boken ligger i tiden eftersom den i sin handling tar in brott som sker via Internet, såsom bland annat organiserad brottslighet, förtal, nätkränkningar, mobbning, dataintrång och trafficking.

Boken ger spänning, kunskap, delvis obehag och en del humor samt avslutas med viss matnyttig juridik. Boken uppmanar till eftertanke och debatt, kring livet på Internet och en del gruppers syn på den kvinnliga rollen i samhället samt vissa sjukliga sexuella preferenser.

Här finns kortare intervju av författaren.

Namn, roller och berättelse är fiktion. Dock har innehållet fått sin prägel av intryck, observationer, en del erfarenhet och efterforskning kring och från Internets värld, via intervju med polis och en del forskningsmaterial kring dataintrång, mobbning samt trafficking.

Recension

"Jag googlade, fann den sällsynt svarta boken och läste följande:

”En satirpolitisk kriminalskildring som utspelar sig på nätet. En kvinnlig bloggerska blir utsatt för trakasserier och förtal när hon opponerar sig mot propagandan som utspelas på Internet. Hon och en journalist börjar granska vad som verkligen ligger bakom allt. Kunde det handla om en täckmantel för att dölja något mycket mer mörkt än jämställdhetsdiskussionerna skulle ge sken av. Snart eskalerar det hela när fler och fler stenar blir upplyfta.”

Min nyfikenhet var väckt.

Klockan 10.45 i går morse hade jag boken i min hand. Nio timmar senare hade jag streckläst de 431 sidorna.

Charlotta Lena Andersson tecknar i boken Bakom dolda ansikten karikatyrer präglade av humor och träffsäker satir av de mest tongivande profilerna. Vi får möta Lelle Hilling, Petter Strömqvist, Isa Carlbom, Jonte ”Farsan” Raskenstam och Karin ”Kattan” Fredriksson med bloggen Kattan och mina bubblor som omger sig med en blandad kompott av psykiskt svaga, lättmanipulerade individer samt en och annan riktig dåre. Några minst sagt suspekta ministrar och en avsatt länspolismästare kryddar anrättningen liksom en rad, gissar jag, under skrivarprocessen aktuella nyhetshändelser. Vi möter bloggaren AktivtAntik, den enkelspåriga Marjo Malkinen, den ack så giftiga Gullefjun och Invånare X med bloggen Samhällsperspektiv. Nästan alla feeeegt anonyma.

 – Och vad i helvetia har ämnet våldtäkter med mäns rättigheter och mäns jämlikhet att göra, frågar sig huvudpersonen Minna Lilja, bloggaren som tillsammans med journalisten Lisa Severin bestämmer sig för att gräva fram sanningen om jämställdisterna.

– Så förbannat dumt!

Trådarna vävs samman till en och det blir mer och mer spännande för varje kapitel.

Charlotta Lena Andersson nöjer sig inte med att berätta sanningen - sånt som lätt kan kontrolleras - om vad som händer på nätet. Övertygad om att Jämställdisternas forum och diskussioner är en täckmantel för mer olaglig verksamhet låter hon bloggvärldens trivialiteter övergå i god krim i en värld av prostitution och trafficking. En ”satirpolitisk kriminalskildring” är onekligen en smart etikett på Bakom dolda ansikten. Man får tro vad man vill om vad som är sant och inte.

Personligen älskar jag sista kapitlet ”Karma” i vilket författaren med humor och ironi klär av jämställdisterna in på bara skinnet och ser till att de hamnar där de hör hemma. Med elegans knyter hon ihop säcken och man kan bara hoppas att den aldrig kommer att öppnas igen. 

Jämställdisterna hängde ut Minna Lilja och hennes företag med lögnaktigt förtal och anklagelser om psykdiagnoser i syfte att förstöra hennes liv när hon inte lät sig tystas.


Det skulle de aldrig ha gjort!
Med boken Bakom dolda ansikten ger hon fullt motiverat igen. Och de kan gott ha det. Hon var inte den första och lär inte bli den sista om ingen sätter stopp för dem.
Eller så har jag fel.
Det kanske bara är fiction alltihop.
Tja, välj själva...

 – Det är skönt att det finns lite rättvisa här i världen, säger huvudpersonen Minna Lilja i boken med ett stort leende. 

Bakom dolda ansikten är en seglats med avstamp i en eländig och andefattig bloggvärld bland avskräden man helst hade sluppit lära känna. Väl samlade i Charlotta Lena Anderssons bok ger de emellertid upphov till några riktigt glada skratt och trivsam spänning. Bakom dolda ansikten är väl värd sin prislapp.

Köp den! Läs den!”,

Monica Antonsson, journalist och författare

 

Copyright © 2003 - 2024. All rights reserved Somhemma Din Redovisningsbyrå.